Sevgiyle adım atın...

Merhaba :) Can'ın annesi, eğitmen, koç, annesinin kızı, heyecanlı, meraklı Yasemin Sungur'un dünyasındasınız,

Hoşgeldiniz...








30 Ocak 2008 Çarşamba

Çocuklar 'Kendini Keşfediyor'

Sabancı Üniversitesi öğrencilerinin "Kendini Keşfet" adlı toplumsal duyarlılık projeleri kapsamında, Giresun’da 250 çocuğun becerilerinin ortaya çıkarılmasına yönelik çalışma başlatıldı.

Projenin basın sözcüsü Mehmet Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitenin "toplumsal duyarlılık projeleri" dersi kapsamında, 16 arkadaşı ile birlikte 23 Nisan İlköğretim Okulu’nda, bir hafta sürdürmeyi planladıkları çalışmalara başladıklarını söyledi.

Projede, 8-13 yaş arası çocukların kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, öz güvenlerini ve yaratıcılıklarını artırmak amacıyla öğrencilere çeşitli aktiviteler yaptırılacağını belirten Tosun, şöyle devam etti: "Proje, sözel becerisi, sayısal becerisi, çevre ve fen bilgisi, eğitsel drama, İngilizce, müzik, el işi ve resim ile takım oyunları olmak üzere 8 ana bölümden oluşuyor. Öğrencileri, yeteneklerine göre bu bölümlere yönlendiriyoruz. Günün ardından aramızda toplanarak değerlendirme yapıyoruz. Yaptığımız değerlendirme sonucunda yetenekleri öne çıkan öğrencilere yeteneği doğrultusunda destek veriyoruz."

Tosun, programa gösterilen ilgi ve ilk günkü çalışmalardan aldıkları olumlu sonuçların mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Okul Aile Birliği Başkanı Dursun Büyüktaş ise Sabancı Üniversitesinin, proje çalışmalarıyla ilgili okullarını seçmelerinden büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Büyüktaş, veliler olarak çalışmaları heyecanla takip ettiklerini belirterek, şöyle dedi: "Bu çalışma ile öğrencilerimizin gizli yetenekleri ortaya çıkarılacak ve eğitim hayatına ona göre yön verilecek. Bunun için bu çalışmayı çok önemsiyoruz. Bu çalışmaya katkıda bulunan Giresun Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası, Bulancak Sanayi ve Ticaret Odası ile diğer ilgililere teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimize başarılar diliyoruz."

"Kendini Keşfet" projelerinin, 2000 yılından bu yana Mardin, Van, Şanlıurfa, Siirt ve Diyarbakır’da, 2004 yılından itibaren de Ayvalık’ta uygulandığı bildirildi.

Kaynak: Milliyet

Yayın tarihi: 30.01.2008

Hiç yorum yok: